ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...  ΗΜΕΡΙΔΑ « Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »
Δημοσίευση από: Δήμος Παιονίας
Κατηγορία ΟΛΑ
06/05/18


Το Σάββατο 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου ημερίδα με θέμα: «Η μάχη του Σκρα και το Μακεδονικό Μέτωπο» που διοργάνωσε ο Δήμος Παιονίας και το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 100ης επετείου από τη μάχη του Σκρα.

Στόχος της ημερίδας, η πολύπλευρη επιστημονική και ιστορική προσέγγιση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν την περίοδο 1916 – 1918. Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι: Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Kαθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μουρέλος, Καθηγητής Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτέλειο, Βασίλειος Νικόλτσιος, Έφορος Συλλογών και Εκθέσεων του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Αλεξάνδρα Πέτσιναρ, Ιστορικός-Φιλόλογος Δρ Διπλωματικής Ιστορίας Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου, Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Κύπρου, Στράτος Δορδανάς, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος και Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Συντονιστές της ημερίδας ήταν οι : Κώστας Νικολάκαρος, Πρόεδρος Παραρτήματος Μακεδονίας Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Σόνια Συμεωνίδου, πρ. Δήμαρχος Αξιούπολης , «Παράρτημα Μακεδονίας Εθνικού Ιδρύματος ‘’ Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος’’».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Παραστατίδης Θεόδωρος ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη Μιχαλία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Κιλκίς, μέλη του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» καθώς και πολλοί συμπολίτες μας. Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης για το Μακεδονικό Μέτωπο με ιστορικά κειμήλια της εποχής της κ. Νόρα Κούνιο και του κ. Πέτρου Παπακυριακού υπό την επιμέλεια του κ. Βασίλειου Νικόλτσιου, Έφορου Συλλογών και Εκθέσεων του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.  26


Περισσότερες φωτογραφίες

ΗΜΕΡΙΔΑ « Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »

ΗΜΕΡΙΔΑ « Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »comments powered by Disqus