ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...  Κιλκίς: Ευρεία σύσκεψη για τον δρόμο καρμανιόλα
Δημοσίευση από: http://gnomikilkis.blogspot.gr
Κατηγορία ΟΛΑ
17/04/18


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη. Η σύσκεψη είχε ως μοναδικό θέμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στο τμήμα της ΠΑΘΕ από Πολύκαστρο μέχρι τον Κόμβο Χαλάστρας μήκους 44,2 χλμ και το οποίο στερείται διαχωριστικού διαζώματος με αποτέλεσμα τα πολλά θανατηφόρα τροχαία κατόπιν μετωπικών συγκρούσεων. Ως γνωστόν σε 2 τροχαία εντός μιας εβδομάδας πρόσφατα (26/3 και 5/4) έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα. Στη σύσκεψη μετείχαν οι τρεις βουλευτές του νομού Θ. Παραστατίδης, Γ. Γεωργαντάς και Χρ. Χατζησάββας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Παιονίας Θεμ. Ανθρακίδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μιχ. Καραμισάκη και Π. Θωμαϊδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Ιω. Ταλαμπίρης. Η σύσκεψη ξεκίνησε με σύντομη ενημέρωση για την απαράδεκτη κατάσταση και τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις απ’ όλους τους μετέχοντες με προτάσεις , οι οποίες συνέτειναν στην άσκηση πίεσης προς κάθε αρμόδιο ώστε να ληφθούν μέτρα θεραπείας του μείζονος προβλήματος, τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα και οριστικά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη συζήτηση ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, γνωστοποίησε την ενέργειά του να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω τμήμα της ΠΑΘΕ με τα τραγικά συμβάντα.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίσθηκε η σύνταξη και αποστολή δύο επιστολών – αναφορών προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλπ) Αποφασίσθηκε τέλος η συστηματική και εντατική πίεση προς κάθε αρμόδιο μέσω της διαρκούς προσωπικής παρουσίας των εκπροσώπων του νομού  26

comments powered by Disqus