ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...  Επίσκεψη Βουλευτή Ν. Κιλκίς κ. Θεόδωρου Παραστατίδη στο Δήμαρχο Παιονίας.
Δημοσίευση από: polikastro live
Κατηγορία ΟΛΑ
22/03/18


Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Παραστατίδης επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 τον Δήμο Παιονίας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Γκουντενούδη προκειμένου να ενημερωθεί, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, για θέματα που αφορούν τον Δήμο ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει η Κυβέρνηση. Τον Βουλευτή υποδέχτηκαν, πέραν του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών – Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Λάζαρος Ευθυμιάδης. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος Τ.Κ. Γρίβας κ. Μπακάλης, η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γουμένισσας κ. Δούμου και ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Γουμένισσας κ. Ρήτος Αντώνιος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και κατά την διάρκεια της τέθηκαν στο τραπέζι θέματα που απασχολούν το Δήμο και εφόσον δρομολογηθούν θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής: Η κατάσταση του οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ μέχρι τους Ευζώνους και το θέμα των διοδίων. Η μεταφορά του νερού από τις πηγές Παϊκου για την υδροδότηση της Δ.Ε. Πολυκάστρου. Η ανάγκη για την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων στον ιστορικό οικισμό Γουμένισσας. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ευρωπού. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου (Ζώνη 1) Αρτζάν Αματόβου. Η αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού για την ύδρευση των πρώην δήμων Αξιουπόλεως και Ευρωπού από τις πηγές Παίκου. Η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων για τον Άγιο Πέτρο, το Βαφειοχώρι και την Ποντοηράκλεια. Η παραχώρηση κατά χρήση του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας για δημιουργία πάρκου αεραθλητισμού μετά την εκκένωση του από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η κατασκευή οδικού δικτύου σύνδεσης Δ.Κ. Πολυκάστρου-Μνημείου Α΄ Παγκοσμίου-ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου του Πολυκάστρου. Τέλος, συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της καστανοκαλλιέργειας όπως και της αμπελοκαλλιέργειας με την διοργάνωση ημερίδας την περίοδο της Γιορτής Κάστανου και του Φεστιβάλ Κρασιού με στελέχη του ΥΠΑΑΤ.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε τις μέχρι τώρα ενέργειες από πλευράς Δημοτικής Αρχής, ενημέρωσε τον Βουλευτή για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι προσπάθειες και ζήτησε την στήριξη του για όλα τα αναπτυξιακά έργα που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου να δημιουργηθούν προοπτικές υλοποίησης τους. Ο κ. Παραστατίδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σειρά επαφών με όλους τους αρμοδίους φορείς προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.  26

comments powered by Disqus